alice

alice

donderdag 26 april 2012

even weg!

beste allemaal, ik ben  er even tussen uit  voor korte / of lang weekend weg! het is maar hoe je het bekijkt blijf gewoon in  nederland ! maar toch  ga ik dan eventjes niet posten 
  omdat het  mei vakantie is !   iedereen een fijn weekend  en voor als jullie ook vakantie hebben of weg gaan
fijne vakantie  allemaal  en  mooie koninginen  dag  a.s maandag  groetjes  en tot gauw leon10

woensdag 25 april 2012

boek tips nederlands engels

nieuw boek verwacht eind mei het lang verwachte vervolg op de rode schoenen alleen nog  in uk editie
dutch roman
uk novel

joanne harris


wie kent  haar boeken nu niet!  de hele chocolat   serie waar in mei het vervolg van wordt verwacht  maar ook paar van haar andere boeken zijn zeer de moeite waard om te gaan lezen  het derde deel  is het vervolg op de rode schoenen en ik ben er heel benieuwd na  het is totaal anders zegt harris dan wij zullen verwachten. vianne  keer terug na het dorp maar wat ze daar dan aantreft vind ze heel wonderbaarlijk  er is veel verandert sinds ze weg is gegaan  er  heeft zich een  kleine marokaanse gemeenschap  gevestigd   en ze ziet veel mensen in lange zwarte gewaden   wat is hier  toch gebeurt! denk vianne ?

ben heel benieuwd   ook  erg leuk dat ze nu totaal andere cultuur  erin verweeft   maar het is nog even wachten voor de nederlandse  vertaling  je kunt hem natuurlijk ook in het engels gaan lezen mocht je niet kunnen wachten .


dinsdag 24 april 2012

woonlifestijl!ik zelf woon in mix van oud en super nieuw ikea meets kringloop zoiets  maar ik woon dan ook in vrij klein flatje! maar als ik beetje meer geld zou hebben ooit en iets groter zou kunnen woonde dan wist ik het wel dan werd het landelijk of engels cottage achtig  dus met veel patchwork bloemen stipjes maar niet te veel natuurlijk beetje rustig houden!  muren met structuur oa kalk wat je soms bij van die oude vissers cottage ziet vind ik ook erg mooi beetje zon grot idee maar moet het nu gewoon maar doen met wat je heb maar ja mens blijft soms dromen he hier paar stijlen die erg mooi zijn. en onze pip stijl doet het ook erg leuk als woon stijl  moet je natuurlijk niet je hele kamer behangen want dan wordt het wel  veel te bont ( wordt je helemaal kriegel van op den duur) vrolijk wordt je er zeker weten wel van.

maandag 23 april 2012

kringloop sneupjes!

ik moest vanmiddag  eventjes na de tandarts en laat daar nu vlakbij een kringloop winkel zitten en daar vond ik een  kopje zoals deze een leuke engelse kopje alleen het roosje is bij mij  zacht roze in plaats van rood  het is een oud kopje wat je vroeger van de douwe egbert punten kon sparen aan het oortje zit ook het merkje van d.e erg mooi
het is van royal york  china.england

disney

deze wel hele beroemde familie is over de hele wereld wel bekent  walt de  vader van mickey mouse  minnie donald duck en daisy (katrien in het nederlands) heeft veel betekent voor veel kinderen en nu inmiddels volwassenen  in de wereld walter  disney heeft in de 20ste  eeuw  veel kinderharten sneller doen kloppen met hun tekenfilms wat toen echt iets bijzonders moest zijn geweest en was! voor die tijd.  en nog steeds trek disney volle zalen met hun films oke nu niet alleen meer teken en animatie films meer maar ook pixar en 3- D maar dat mag de pret  zeker niet drukken en het blijft fantastisch  leuk en heel grappig  in ons gezin vroeger  was het mijn vader die met de disney films ( toen nog op videobanden!) thuis kwam vaak in vakanties of als we  ziek waren griep enzo  leende hij bij videotheeken en uit de bieb weleens een disney film voor ons he! (pap) en dan zaten we vaak met zijn 3 en voor de buis (pap keek altijd  lekker met ons mee want hij vond het eigenlijk ook best heel leuk of niet  pap!) voor al de tekenfilms met muziek en liedjes  van alan menken en tim rice  oa lion king  belle en het beest aladdin kleine zeemeermin pocahontas de klokenluider van de notre dame mary poppins cinderella  het was ook elk jaar weer een verassing  welk verhaal er nu weer door disney op het doek werdt   verfilmd  en wie de muziek schreef dan door hopenlijk alan menken!  van sneeuwitje  tot aan tangled
en alles wat er tussen zat disney blijft altijd leuk disney is tijdloos en leeftijd loos  en de verhalen zijn erg goed.
 daar is over na gedacht moraal en betekenis zitten er in alleen heel leuk en grappig verpakt! van disney leer je normen en waarden op een leuke speelse manier niks mis met disney  denk dat je beter na disney kunt kijken dan  na heel veel rotzooi  wat er tegenwoordig voor kinderen op de tv te zien is maar dat is mijn mening!
disney en ze leven nog lang en gelukkig  ze blijven voort leven bedankt walter disney voor de super leuke animatie tekenfilms voor alle leeftijden.