alice

alice

dinsdag 31 december 2013

gouden klassieker!


have a lovely time 2014




de tijd vliegt voorbij  vanaf morgen is het 2014
en kunen we weer een nieuwe tijd te gemoed  zien
wat deze tijd gaat brengen weten we niet  en hoe hij loopt of weg tikt al helemaal niet gelukkig kunnen we niet in de toekomst kijken en zijn we niet allemaal helderziend ook al zou dat af en toe best handig wezen maar ja de tijd staat niet stil en tikt door tik tik tak mocht  je toch het gevoel hebben dat je stilstaat af en toe dat is niet erg neem gerust een beetje tijd en stilstaan is soms helemaal niet zo erg
of slecht het geeft een beetje rust  en je kunt na denken over de tijd die je hebt mocht de  tijd niet goed lopen dan wint je hem op nieuw op of je
of je loop niet op tijd dan verzet je hem of je blijft wel erg lang stilstaan en stil  of je hebt de tijd niet gekregen of geen tijd zet dan een kopje thee  en blijf rustig en denk even goed na en doe even niets niks ga even zitten
en mocht dat niet helpen  een klein beetje deense boter doet wonderen en pas op voor brood kruimels
volgens de madhatter  maar kapot is ook echt kapot en dan krijg je het niet meer terug ook niet  met beetje boter!  een hele fijne tijd gewenst en tot in jan 2014!

tijd is een klein cadeautje je krijgt het  alleen jammer genoeg krijgt de een meer tijd dan een ander
waarom ??? dat is weet niemand behalve de tijd zelf !
dus geniet van je tijd


zondag 29 december 2013

happy new year s cronuts eve!

hallo nog even een tip voor oud en nieuw dit jaar een keertje geen oliebollen of donuts  maar wil je een keer iets anders dan is de cronut misschien iets om  te proberen cronuts zijn nu erg populaire in de usa en is een kruizing tussen een donut en een frans croissant  je kunt ze vullen en leuk versieren  met van alles wat je lekker vind  en ze worden vaak ook rond new year  gegeten leuk om te proberen en zelf te maken en een keer wat anders  en alvast een fijn nieuw 2014 gewenst !



zaterdag 21 december 2013

The making of Baileys Chocolat Luxe



heben jullie de nieuwe baileys reclame ook  al gezien er zijn een paar nieuwe
filmpjes in omloop om de nieuwste variant chocolat luxe
 te promoten  het doet een beetje denken aan alchemie en alchemisten
het ierse goud baileys chocolat

Baileys - Chocolat Luxe Advert

music from chocolat !



landelijk middeleeuws dordogne frankrijk france!

heb je al vakantie plannen of denk je er nog even over na wat het deze zomer vakantie wordt
denk dan ook eens aan deze streek in frankrijk de dordogne oud  historische middeleeuws
en erg frans veel tuinen leuke oude stadjes  kastelen groten maar ook watersport kun je er beoefenen
of rotsklimmen fietsen dordoggne is een hele oude streek die al in de pre- historie is onstaan mensen woonden er toen in grotten maar in de middeleeuwen kwam deze streek echt tot bloei
en nog steeds zie je dit terug in marktstadjes als bergerac beynac  montignac sarlat allemaal erg bekent
bergerac door een een franse dichter cyrano de bergerac beynac door het boek en de film chocolat  van joanne harris die in oa in dit stadje is opgenomen en montignac  door een beroemd dieet die velen vast wel kennen maar het is gewoon een erg mooi landelijk streek met veel streekprodukten en heel bourgondische
dus mocht je nog geen idee hebben denk eens aan deze streek campings vakantie huisjes caravans  en tenten
kun je hier veel vinden maar ook excursie of rondreizen kun je vinden naar de dordogne in hotels het is maar net wat je leuk vind maar als je zo de fotos en sfeer ziet waan je je weer terug in middeleeuwen of in joanne harris haar boek chocolat


vrijdag 20 december 2013

nog even een sterretje

nog even snel  mijn eigen idee voor het kerst dessert voor dit jaar wezen shoppen
 ben van plan om dit 1e ste kerstdag  te maken niet te moeilijk en zo klaar groot effect

je  hebt  nodig
kerstster sneeuwster taart
cupcake decoratie  versiering  silver kleur parels hartjes en glitters
 kijk eens bij xenos?
en hulst chocolade blaadjes
en citroen ijs lemon ice


dacht laat ik dit jaar maar met iets luchtigs en lichts komen

want na een kerstdiner  moet het dessert niet als een baksteen vallen

een een mooie grote plat bord of schaal

hulstblaadjes apart in klein bakje of schaaltje doen
zon klein wit bakje waar je soms bonbons of kruidenboter in krijgt

serveren met koffie of thee na keuze

de decoratie parels strooi je over de taart niet te veel!

bolletjes ijs serveer je er naast

fijne feestdagen!